fridaforskolamolnlycke.blogg.se

Den här bloggen handlar om Frida förskola i Mölnlyckes medverkan i EU-projketet Science outside the classroom. Vårt förhoppning med bloggen är att den ska kunna medföra inspiration och idéer till både förskolor eller andra intresserade människor med ett brinnande intresse för utomhuspedagogik.

Avslutning fåglar

Science outside the classroom - avslutning på fåglar

Idag gick vi ner till Mölnlycke Centrum för att sätta upp vårt plakat som vi gjorde tillsammans förra veckan. Vi tog även med oss fågelfrön och äpplen. När vi hade satt upp plakatet mitt på bron vid Mölnlycketerminalen så satte oss vi i trappen vid bron och matade fåglarna. Först var det bara någon enstaka fågel som var där men plötsligt kom det massor av fåglar. Det var gräsänder - både honor och hanar, fiskmåsar och kajor. 
Sedan tog vi bussen tillbaka till förskolan. 
Efter vilan samlades vi och pratade om vad vi har lärt oss för nytt om fåglar och vad som har varit roligast under projektet.

"Man får inte mata fåglar med för mycket bröd"
"Fåglar bygger bo av pinnar, mossa, gräs och löv"
"Man kan göra egen fågelmat. Man värmer kokosfett och blandar i fågelfrön och lägger det i formar och låter det svalna. Då stelnade de"

Barnen räknade upp alla fåglar de lärt sig namnen på.
Blåmes, rödhake, koltrast, talgoxe, skata, hackspett, duva, gräsand, kråka och fiskmås.

Det roligaste under vårt fågelprojekt tyckte barnen vara att sätta upp plakatet, mata fåglarna, måla fågeliskonst och samla material till fågelbona.

Gå gärna till bron vid Mölnlycketerminalen tillsammans med ditt barn och titta på den fina skylten!
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: