fridaforskolamolnlycke.blogg.se

Den här bloggen handlar om Frida förskola i Mölnlyckes medverkan i EU-projketet Science outside the classroom. Vårt förhoppning med bloggen är att den ska kunna medföra inspiration och idéer till både förskolor eller andra intresserade människor med ett brinnande intresse för utomhuspedagogik.

Fågelaffisch

Science — skapat en fågelaffisch!

Nu har vi snart arbetat klart med ämnet kring djur och människor i erasmus projektet science outsider the classroom. För att knyta ihop säcken så avslutade vi temat fåglar med att skapa en affisch tillsammans med barnen. Den affischen har vi fått lov från kommunen att hänga upp nere i Mölnlycke centrum vid bron. 

På affischen står det att det är bättre att mata fåglarna med frön, frukt och bär istället för bröd, då brödet gör att fåglarna inte får i sig de näringsämnen de behöver och magen blir bara full med bröd och då utvecklas inte fåglarna som de ska.

Lite tankar och kommentarer från barnen i samlingen när vi frågade hur vi skulle kunna förmedla detta till andra människor var:

- att vi skulle säga det till människor i centrum
- ringa dom och berätta
- göra lappar
- sedan kan vi hänga upp lapparna där det står att vi inte ska ge fåglarna bröd.

Barnen bestämde tillsammans vilken text som skulle stå på skylten och sedan fick alla rita varsin liten bild som vi klistrade fast. Så inom någon vecka ska vi åka ner tillsammans med barnen och sätta upp affischen.

Mycket roligt och kreativt avslut på detta projekt med fåglar 😊
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: