fridaforskolamolnlycke.blogg.se

Den här bloggen handlar om Frida förskola i Mölnlyckes medverkan i EU-projketet Science outside the classroom. Vårt förhoppning med bloggen är att den ska kunna medföra inspiration och idéer till både förskolor eller andra intresserade människor med ett brinnande intresse för utomhuspedagogik.

Fåglar

Science outside the classroom - fåglar

Idag i samlingen pratade vi vidare om vad som är bäst att mata fåglar med. Barnen visste efter att vi gjort egen fågelmat att fåglar tycker mycket om att äta frön och frukt. Många matar fåglar med bröd men i bröd finns det inte så mycket näring och vitaminer. Därför är det bättre att de äter frukt och frön som innehåller sådant som fåglar behöver! 

Men hur ska vi göra för att de som inte vet att fåglar helst ska matas med frön och frukt ska få veta det?
"Vi kan skicka brev!"
"Vi kan berätta för de som inte vet!"
"Vi kan göra ett plakat och hänga upp på ett träd!"

Vi kom fram till att det bästa sättet för att nå så många som möjligt är att göra ett plakat och sätta upp där både fåglar och människor finns. Sagt och gjort. Några barn skrev en text som vi gemensamt bestämt. Alla barnen fick måla en bild av något som de tyckte passade in på plakatet. Det blev fåglar, fågelfrön, äpplen och bröd med ett rött eller svart kryss över sig för att visa att det inte är lika bra mat. 

Nästa vecka ska vi ta med oss fågelfrön och frukt och vårt plakat och åka/gå ner till centrum och bron precis vid bussterminalen. Där ska vi mata fåglar och sätta upp vårt plakat vilket kommunen har sagt ja till att vi får göra!
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: