fridaforskolamolnlycke.blogg.se

Den här bloggen handlar om Frida förskola i Mölnlyckes medverkan i EU-projketet Science outside the classroom. Vårt förhoppning med bloggen är att den ska kunna medföra inspiration och idéer till både förskolor eller andra intresserade människor med ett brinnande intresse för utomhuspedagogik.

Material

Helge behöver vår hjälp! 

I vårt science projekt ingår olika teman vi ska följa. Den nästkommande perioden är MATERIAL det ämnet vi ska fördjupa oss i. Helge har vart en uppskattad figur bland barnen och därför har vi valt att Helge kommer följa med oss under hela projektets gång. 

Med tanke på hur vi människor lever så valde vi att fundera kring hur vi också påverkar miljön, och hur vi kan förändra och hjälpa vår planet.

Idag ringde Helge till oss. I lekhallen samlades vi och genom Skype ringde Helge oss från skogen. 
I skogen hade Helge hittat skräp, som någon hade slängt. Barnen blev upprörda, och undrade vem(!) som hade gjort så här i skogen. 

”Kanske är de vargarna” funderade barnen
”Eller kanske en tiger” sa ett annat barn.

Vem är det som skräpat ner? Barnen såg att Helge fastnade och sa att Helge inte alls gillar att äta flaskor och ljushållare. 

”Helge gillar gräs, kvistar, bark och löv!” Sa ett barn i diskussionen kring mat som Helge vill äta. Barnen undrar om Helge älskar bananer, så de behöver vi fråga.

Tillsammans skriver vi ett brev till Helge, att vi kommer och hjälper honom nästa vecka för att städa upp i skogen.

Nu ska brevet postas i brevlådan av barnen.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: