fridaforskolamolnlycke.blogg.se

Den här bloggen handlar om Frida förskola i Mölnlyckes medverkan i EU-projketet Science outside the classroom. Vårt förhoppning med bloggen är att den ska kunna medföra inspiration och idéer till både förskolor eller andra intresserade människor med ett brinnande intresse för utomhuspedagogik.

Jorden och rymden

 
Under området "Jorden och rymden" samlades ett härligt gäng ute på fotbollsplanen på skolgården för att genom samarbete bygga upp solsystemet. ”Rymden och Jorden” har vart rubriken för Januari och Februaris område och vi har tidigare tittat på bilden av solsystemet både digitalt och i böcker. Idag fick barnen hjälpas åt att pumpa upp alla planetbollar innan vi tillsammans pratade om ordningen på planeterna - som barnen verkligen har byggt upp kunskap om. Att förstå avstånd i rymden är väldigt komplext, och de riktiga avstånden är svårt för oss alla att föreställa sig. Men idag fick barnen erfarenheter av hur långt avståndet är mellan tex Merkurius (som ligger närmast solen) och Neptunus (som ligger längst bort). 

När vi stod där i vårt alldeles egna solsystem som vi tillsammans skapat så lyste solen fram bakom molnen, värmen från solen kunde vi då känna - trots att den ligger så ofattbart långt bort ifrån oss.

Vi hade en fantastisk förmiddag ute i vetenskapens tecken.
 
 

 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: